VILDSVINSTJÄRA

Auson Vildsvinstjära används för att förenkla jakten på vildsvin. Spraya eller pensla ett lager med tjära på en trädstam eller trästolpe för att locka vildsvinen till platsen.  

Med Vildsvinstjära kan du locka vildsvin till en utvald plats året runt. Börja med att pensla på ett rikligt lager med Vildsvinstjära på en trädstam eller trästolpe. Vildsvinen känner doften av tjära på upp till flera kilometers avstånd och lockas till platsen för att gnida sig mot det tjärade träet. Tjäran simulerar att träet är rikt på kåda som vildsvinen använder mot parasiter i huden. Underhåll doften genom att regelbundet spraya på ett färskt lager med Vildsvinstjära. 

Vildsvinet är en traditionell viltart i Sverige som hade sin storhetstid under stenåldern. Under 1700-talet utrotades vildsvinen helt tills man på 1940-talet åter införde vildsvinet i Sverige, dock endast i hägn. Upprepade rymningar utgör ursprunget för dagens vildsvins bestånd som har växt till sig rejält i landets södra och mellersta delar. Dessvärre ställer vildsvinet till med en hel del problem då de bökar upp marken och efterlämnar stora skador på jordbruksgrödor i sin jakt på mat.

Läs mer: Tjärlek.se

Artikelnummer

60100096 / Spray 600 ml
60101545 / 5-L Burk

Behandling

Auson Vildsvinstjära är lätt att applicera och fäster även på frusen och våt stam. Spraya tjäran från marknivå till ca 1 meter upp på stammen/stolpen. Tjärdoften förs då vidare med vinden och vildsvinen kan enkelt söka sig fram till det behandlade trädet. För bäst resultat, underhåll regelbundet genom att spraya ett tunt lager Auson Vildsvinstjära.

målningsguide

Kolla in vår målningsguide nedan eller ladda ner den här: målningsguide