TARINOIL ROSLAGSMAHOGNY

Tarinol Roslagsmahogny är ett tunnflytande klassiskt träskydd med en härlig trätjärdoft. Tjärlasyren är sammansatt av en blandning mellan naturprodukterna trätjära, linolja och terpentin och har en unik förmåga att tränga djupt in i träet och ge en vattenavvisande yta som alltid andas. 

En ren naturprodukt

Trätjära är en produkt från skogen, när du behandlar en träfasad med trätjära tillförs de naturliga ämnen som trädet självt använder mot angrepp. Roslagsmahogny bygger på ett gammalt svenskt recept bestående av Dalbränd trätjära, Linolja och Balsamterpentin. Tillsammans bildar de en produkt som ger ett unikt träskydd som står emot fukt, samtidigt som träet tillåts att andas. Färgpigment kan tillsättas för att bevara ursprungsfärgen längre.

Här kan du träskydda med Roslagsmahogny

Roslagsmahogny används för ytbehandlingar av fasader, spåntak, faltak, båtar, bryggor etc.

 

Läs mer: Tjärlek.se

Åtgång

6-12 m²/Lit

Artikelnummer

60301401 / 1-L

60301473 / 3-L

60301556 / 10-LBehandling

Tarinol Roslagsmahogny har god inträngningsförmåga på mjuka, porösa träytor och appliceras med pensel eller roller. Ett noggrant grundarbete är en förutsättning för lyckat resultat. Rör upp produkten väl för att hålla en jämn lasyr. Överflöd kan torkas av med en trasa.

Då torktiden är lång bör strykning undvikas på hårda träslag eller på hårt behandlade ytor där god inträngning inte är möjlig. Ytterligare spädning med terpentin kan behövas. Använd alltid skyddshandskar vid applicering.

OBS! På grund av självantändningsrisk måste trasor blötas i vatten och kastas på brandsäkert ställe. 

 

målningsguide

Kolla in vår målningsguide nedan eller ladda ner den här: målningsguide