LJUS TJÄROLJA

Trött på missfärgade trädäck? Ljus Tjärolja är naturens eget träskydd som skyddar din altan och ger den en fin gråaktig yta. En altan eller panel behandlad med Auson Ljus Tjärolja erhåller ett långvarigt skydd och en stilren gråaktig yta.

LjusTjärolja behandlad träbit

Åldras vackrare än med vanlig träolja

En annan angenäm effekt är att en altan behandlad med Ljus Tjärolja inte mörknar på det sätt som vi nästan accepterat som ett nödvändigt ont. Med Ljus Tjärolja kommer du att få en fin gråaktig yta med ett tydligt trämönster, som håller sig så i flera år. Det betyder också att det blir enklare att hålla trädäcket fint. En strykning med Ljus Tjärolja vartannat eller tredje år räcker.

En ren naturprodukt

Ljus Tjärolja är baserat på trätjära som är en ren naturprodukt. Trätjäran tillför de ämnen som träet behöver för att impregnera sig och hindra att fukt tränger in i träet. På så vis skyddas också träet från att torka ut och spricka. I torrt och sprucket trä kan vatten tränga ner vilket gör att träet börjar ruttna. Genom att förhindra uttorkning förhindras också föruttnelse.

Här kan du behandla med Ljus Tjärolja

Ljus Tjärolja kan användas för att behandla tryckimpregnerat trä, trädäck, altaner, staket, trädgårdsmöbler, pallkragar, och övrigt obehandlat trä utomhus. Kan även användas för ädelträ typ Ceder m.m.

Följ Auson trätjäror på instagramFölj oss på instagram! @auson_tratjara

 

Läs mer: Tjärlek.se

Åtgång

6 - 10 m2/Liter

Artikelnummer

60700401 / 1-L
60700472 / 3-L
60700556 / 10-L

Behandling

Underlaget skall vara torrt och rengjort. Olja inte för tidigt på våren, låt istället solen torka upp virket först. Applicera tjäroljan med penseleller roller. Stryk inte större ytor i taget än att man kan torka av eventuellt överflöd, särskilt under tak och på undersidan av möbler. Avtorkning göres enklast med trasa indränkt i balsamterpentin eller sprit, använd gummihandskar. Träet kommer att första dygnet lukta typiskt av tjära. Lukten avtar snabbt med tiden, men man kan efter lång tid känna att tjäran finns kvar och gör sin verkan.

Tidigare behandlad altan: En altan som redan blivit behandlad med Ljus Tjärolja är enkel att underhålla. När det blir dags för behandling, tvätta ytan med trallrent och behandla därefter enligt ovan.

En strykning med Ljus Tjärolja vartannat eller tredje år räcker.

målningsguide

Kolla in vår målningsguide nedan eller ladda ner den här: målningsguide