IMPREX TRÄTJÄRA

Imprex är en ljus specialtjära utvunnen ur tallved. Den är helt fri från fenoler, föroreningar och mineralprodukter och efterlämnar en naturligt vacker yta.

En ren naturprodukt

Trätjära är en produkt från skogen, när du behandlar en träfasad med trätjära tillförs de naturliga ämnen som trädet självt använder mot angrepp och kan därmed stå emot fukt samtidigt som träet tillåts att andas. Trätjäran har en naturlig förmåga att tränga djupt ner i träet och skydda det i flera år. Trätjäran är gyllenbrun i kulören, då den inte innehåller något pigment ljusnar den och blir lasyrlik med tiden.

Här kan du träskydda med Imprex

Den huvudsakliga användningen av Imprex är för ytbehandling av träbyggnader, möbler m.m. samt vid behandling av drev och rep av naturfiber. Den ljusa specialtjäran konserverar träet och gör ytan vattenavvisande.

 

Läs mer: Tjärlek.se

Åtgång

2-4 m² / liter

Artikelnummer

61100441 / 1-litburk
61100473 / 3-lit burk
61100556 / 10-lit burk
61100743 / 200-kg fat

Behandling

För bästa resultat bör Imprex blandas med rå eller kokt linolja. En populär blandning för träbestrykning är en tredjedel vardera av Imprex, kokt eller rå linolja och balsamterpentin. Transparenta färgpastor kan tillsättas. Se till att träytan är torr innan appliceringen påbörjas, stryk på tjäran med en pensel i tunna skikt. Som alla trätjäror bleknar även Imprex vid solbestrykning. OBS! Vid fuktig väderlek kan vita fält uppstå. De försvinner dock när omgivande luft är tillräckligt torr. För att undvika detta bör linolja tillsättas.

målningsguide

Kolla in vår målningsguide nedan eller ladda ner den här: målningsguide