DALBRÄND TRÄTJÄRA

Dalbränd Trätjära är en ren naturprodukt tillverkad på gammaldags, hantverksmässigt vis genom förbränning av utvalda kådrika furustubbar. Trätjära kännetecknas av hög halt av harts, låg beckhalt och hög renhet. 

En ren naturprodukt

Trätjära är en produkt från skogen, när du behandlar en träfasad med trätjära tillförs de naturliga ämnen som trädet självt använder mot angrepp och kan därmed stå emot fukt samtidigt som träet tillåts att andas. Trätjäran har en naturlig förmåga att tränga djupt ner i träet och skydda det i flera år.  Trätjäran är gyllenbrun i kulören, då den inte innehåller något pigment ljusnar den och blir lasyrlik med tiden. 

Här kan du träskydda med Dalbränd Trätjära

Dalbränd Trätjära används vad högt ställda krav på behandling av fasader, spåntak, båtar samt för farmaceutiska- och veterinära ändamål vid t.ex. behandling av hovar och klövar. Trätjäran ingår bl.a. i schampo mot mjäll och utslag i hårbotten. Den ingår även i tvål mot transpiration, slemlösande medicin och i salvor mot allergiska utslag som psoriasis, eksem etc.

Läs mer: Tjärlek.se

Åtgång

2-4 m² / liter

Artikelnummer

60200401 / 1-lit burk
60200473 / 3-lit burk
60200556 / 10-lit burk
60201790 / 200-kg fat

Behandling

För enklare målning och snabbare inträngning rekommenderas spädning med balsamterpentin, alternativt uppvärmning till ca 50-60 °C. Tjäran kan målas med pensel eller färgspruta.

målningsguide

Kolla in vår målningsguide nedan eller ladda ner den här: målningsguide