ÄKTA TRÄTJÄRA 850

Auson Äkta Trätjära 850 är tillverkad av kådarik tallved för att erhålla den allra bästa kvaliteten. Människan fick tidigt upp ögonen för tjärans goda egenskaper och har under hundratals år använt den för att skydda sina byggnader och båtar. 

En ren naturprodukt

Trätjära är en produkt från skogen, när du behandlar en träfasad med trätjära tillförs de naturliga ämnen som trädet självt använder mot angrepp och kan därmed stå emot fukt samtidigt som träet tillåts att andas. Trätjäran har en naturlig förmåga att tränga djupt ner i träet och skydda det i flera år. Äka Trätjära utgör basen för våra pigmenterade trätjäror samt tjärvitriol och ljus tjärolja. Trätjäran är mörkbrun i kulören, då den inte innehåller något pigment ljusnar den och blir lasyrlik med tiden. 

Här kan du träskydda med Äkta Trätjära

Auson Äkta Trätjära används med fördel för ytbehandling av träbyggnader, spåntak, faltak, båtar etc. Trätjäran kan även användas för behandling av hästhovar och klövar. Tjäran kan också användas i stall för att förhindra att hästar biter och tuggar i träet.

 

Läs mer: Tjärlek.se

Åtgång

2-4 m² / liter

Artikelnummer

60100441 / 1-lit burk
60100473 / 3-lit burk
60100556 / 10-lit burk
60100743 / 200-kg fat

Behandling

För att underlätta målningen och erhålla snabbare inträngning rekommenderas spädning med balsamterpentin alternativt uppvärmning till ca 50-60°C. Tjäran kan appliceras med vanlig målarpensel eller med färgspruta. Undvik hudkontakt.

målningsguide

Kolla in vår målningsguide nedan eller ladda ner den här: målningsguide