LJUDDÄMPNING

& termisk isolering

Ljuddämpning
Att vibrationer kan orsaka besvärande ljud i till exempel fordon, båtar och ventilationskanaler är ett välkänt problem. Framförallt är det i konstruktioner av metall, plast och glasfibrer som dessa så kallade stomljud uppstår.

Vårt program för att dämpa stomljud och undvika kondens är mycket uppskattat hos bland andra skeppsindustrin, tågtillverkare och bilindustrin. Noxudol ljuddämpningsmassa har dokumenterat hög dämpfaktor, låg vikt och är enkel att applicera. Materialet är dessutom vattenbaserat och innehåller rostskyddande egenskaper. Noxudol kondensskydd används för att förebygga värmeförluster, köldbryggor och kondens som uppstår som en följd av temperaturskillnader. Materialet kan appliceras på både metall och plast och kan därför användas inom en mängd olika områden.

NOXUDOL 3100, PETITE-FORET FRANKRIKE

Tågtillverkare i norra Frankrike som använt Noxudol 3101 för att ljuddämpa tågvagnarna. Vikten kunde reduceras med hela 120 kg per vagn.

Läs mer

GUIDE LJUDDÄMPNING

Våra ljuddämpningsmaterial Noxudol 3100 och Noxudol 3101 är enkla att applicera och ger en effektiv ljuddämpande effekt. Nedan följer en guide med tips och råd om hur man kan gå tillväga och vad man bör tänka på under applicering

Följ vår guide om ljuddämpning

LJUD / ENERGI

Vår vardag är fylld av oönskade ljud - buller. För att kunna dämpa bullret i vårt vardagliga liv finns det många olika faktorer att ta hänsyn till.

Läs mer om ljud och hur det påverkar oss