Nyhetsarkiv

Swerust lanserar ny enklare rostskyddsbehandling

Swerust lanserar ny enklare rostskyddsbehandling

Som ett komplement till Swerusts tidigare rostskyddsbehandlingar lanseras nu ytterligare en behandling som riktar sig till dem som har en nyare bil och vill bättra på det redan befintliga rostskyddet. Behandlingen kallas Stegbehandling då den kan byggas på med en mer utförlig behandling vid ett senare tillfälle. Rostskyddsbehandlingen tar totalt 2 dagar och kostar från 3900 kr.

-Vi har märkt en tydlig skillnad i hur nya bilar är sämre skyddade från fabrik, senaste tidens rapporter från bla Vi Bilägare talar sitt tydliga språk. Nordiska bilar behöver skyddas i ett tidigt stadium! Säger Staffan Englund, Swerust.

Dagens bilar är inklädda med mer plast, bakom plastsköldarna samlas smuts som blir inkapslad och som är omöjlig att tvätta bort vid en traditionell tvätt. Smutsen skapar en fuktig miljö på undersidan och detta i kombination med att chassit dessutom är lackat med en tredjedel av färgtjockleken som på karossen medför större och dolda rostproblem.

Varje bilmodell behandlas enligt ett unikt sprutschema och är beroende av bilmodell och årsmodell. Swerusts stegbehandling tar totalt två dagar. Under första dagen demonteras delar av plasten på undersidan och underrede högtryckstvättas noggrant. Bilen torkas under natten innan rostskyddsbehandlingen påbörjas under dag 2.

Swerust erbjuder sedan tidigare fullständigt rostskyddsbehandling, mellan- och basbehandling. Vilken behandling som passar beror på årsmodell och bilens skick, även hur länge bilen ska behållas i rostfritt skick i ägo tas i beaktning.

Samtliga behandlingar utförs med rostskyddsprodukter från Mercasol eller Noxudol, båda tillverkade i Ausons fabriker i Kungsbacka. De som väljer en behandling med Noxudol får ett rostskydd på sin bil helt utan lösningsmedel som tar hänsyn till miljön. En rostskyddsbehandling med produkter från Mercasol är utförd på traditionellt vis med slitstarka produkter som ger bilen ett ordentligt och pålitligt rostskydd.

Läs mer om Swerust Stegbehandling

Hitta din närmaste rostskyddsstation